Harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan opinnollistamisen opas julkaistu

Suomen Partiolaisten ja Sitran ”Kovaa osaamista harrastuksista ja vapaaehtoistoiminnasta! – Partion kokemuksia hyödynnettäväksi järjestöille osaamisen näkyväksi tekemiseen” -opas julkistettiin Helsingissä 18. elokuuta. Opas on suunnattu erityisesti järjestöjen käyttöön.

Harrastuksissa ja vapaaehtoistyössä hankitaan kaiken aikaa osaamista, josta on hyötyä niin yksilölle, työelämälle kuin yhteiskunnalle. Suuri osa tästä osaamisesta jää kuitenkin valitettavasti vielä tällä hetkellä näkymättömiin. Suomen Partiolaisten ja Sitran vuoden mittaisessa yhteistyöhankkeessa on mallinnettu keinoja, miten vapaa-ajalla tapahtuvaa epävirallista oppimista voisi jatkossa hyödyntää entistä paremmin. Hankkeen tavoitteena on ollut tehdä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa hankitusta osaamisesta tunnettua ja kiinnostavaa oppilaitoksille ja työelämälle.

Suomen Partiolaiset ja Sitra haluavat nostaa esiin konkreettisia tapoja, joilla virallisen koulutusjärjestelmän ulkopuolella kertynyttä osaamista voidaan hyödyntää nykyistä tehokkaammin. Osaamisen tunnistamisesta hyötyvät kaikki osapuolet: yksilö saa eväitä työnhakuun, kolmannen sektorin työn ja koulutuksen arvo yhteiskunnassa tulee näkyväksi ja esimerkiksi työnantajien ymmärrys työnhakijoiden osaamisesta laajenee.

Oppaan julkistustilaisuudessa oman näkökulmansa teemaan tarjosivat Sitran johtaja Timo Lindholm, Opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen Antti Reinikainen, Vincit Oy:n henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen sekä partiojohtaja Aino Pohjanvirta.

Kovaa osaamista harrastuksista ja vapaaehtoistoiminnasta - opas on ladattavissa täältä


Yhteistyökumppanit