Vapaaehtoistoiminnan opinnollistamisen esimerkkejä

Kasvatusjohtaja Timo Sinivuori esitti nelivetomallinsa

Opinnollistamisen ja vapaaehtoistoiminnan synergiat puhuttivat Opinnollistaminen roihahtaa! - Keskustelua ja vapaaehtoistoiminnasta oppimisen esimerkkejä Partiolaisten Roihu-leiriltä -seminaarissa 25.1.2017. Tilaisuus järjestettiin Metropolian Verkkovirta-osahanketoimijoiden ponnistuksena.

Paikalla oli runsaasti järjestöjä, korkeakoulujen edustajia, Metropolian ja Haaga-Helian opiskelijoita sekä oppilaskunta-aktiiveja. Tilaisuuden avasi Opetus- ja kulttuuriministeriöstä opetusneuvos Petri Haltia. Seminaarissa korkeakouluopiskelijat toivat esille Roihu 2017 -leirin pesteissään kertynyttä osaamistaan ja miten ne huomioitiin osaksi korkeakouluopintoja. Caset puhuttivat osallistujia niin opiskelijan, opettajan kuin järjestöjenkin näkökulmista.

Opiskelijat kertoivat opinnollistamiskokemuksiaan Roihu-leiriltä kertyneistä osaamisistaan

Suomen Partion kasvatusjohtaja Timo Sinivuori esitteli neliveto-mallinsa, jossa haastoi mukaan opettaja ja oppilaitokset OAJ:n, opiskelijat, työelämän ja koulutuksenjärjestäjät yhdessä kehittämään opinnollistamista entistä pysyvämmäksi oppimisen muodoksi oppilaitoksissa.

Alustukset:

Jutun kirjoitti Kimmo Mäki Haaga-Heliasta


Yhteistyökumppanit